2012-04-10 12:17:31• hírek • Szatmar.ro

Magánélet vagy munka?

Azért élsz, hogy dolgozz, vagy azért dolgozol, hogy élj? Az az érzésed, hogy az életed egyenlő a munkáddal és a magánéletre fordított időd egyre inkább háttérbe szorul?

Hogyan tarthatod fenn az egyensúlyt? Egy nemrég napvilágot látott tanulmány azt bizonyítja, hogy az utóbbi években nőtt a munkával töltött órák száma, ami átlagban meghaladja a heti 43 órát. Ez leginkább a 25 és 35 éves nők körében jellemző. Nézzük hogyan nyerheted vissza a szükséges szabadidőd.

Reggel 8 óra, éppen útban vagy a munkahelyedre, energiával teli és készen arra, hogy egy újabb munkanapot elindíts. A lelkiállapotod befolyásolja azt, hogyan vágsz neki a napi feladatoknak. Gondolj arra, hogy egy gyönyörű nap áll előtted, ezáltal sokkal nagyobb esélyed lesz arra, hogy ez valóban így legyen.

Mi a teendő abban az esetben, ha ismét elaludtál, és elkéstél a munkahelyedről? Gondoskodj legkevesebb 7 óra alvásról. Próbálj meg mindig abban az időpontban nyugovóra térni, még hétvégén is. Ha a szervezetednek szükséges időt töltesz alvással, másnap érezhetően nőni fog a munkateljesítményed. Főleg azon a területen, amely több összpontosítást és kreativitást igényel.

Delet ütött már az óra. Itt az ebédidő. Ha a munkatársaiddal vagy netalán a barátaiddal a városban ebédelsz, ez egy tökéletes megoldás arra, hogy kiszabadulj a munkakörnyezet fogságából és feltöltődj a munkanap második részére. Ha úgy döntesz, hogy kihagyod az ebédet, mert nincs időd, akkor a lehető legnagyobb hibát követed el. Tápanyagok nélkül a nap második felében nyújtott teljesítményed kevésbé hatékony lesz. Még abban az esetben is, ha sokat dolgozol, egy 30 perces ebédszünet neked is jár.

Munka utáni esti időszak. A választás a te kezedben van. Dönthetsz, hogy az irodában túlórázol (ami hosszútávon fokozott stresszhez és szívproblémákhoz vezet), vagy otthon relaxálsz, és közben egy ínycsiklandozó cocktailt szürcsölgetsz. Ne engedd, hogy a magánéleted eggyé váljon a munkáddal, és elrabolja a szabadidődet. Töltsd fel a lemerült tartalékaidat egy aromaterápiás fürdővel és csupa kellemes tevékenységgel. Hagyj időt magadnak!

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: